Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Γεμιστά κολοκύθια με αυγολέμονο (της Ελένης Τσίγκα)

 Γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο

















Υλικά:
5 κολοκύθια
750 γρ ανάμικτος κιμάς (χοιρινό και μοσχάρι)
1 αυγό
Άνηθος
2 κύβοι λαχανικών
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι
Ρύζι
3 αυγά
Λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τους κάνουμε τρύπα όπως στα κλασικά γεμιστά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο. 
Ρίχνουμε λάδι, λεμόνι και τους κύβους λαχανικών και το βάζουμε να βράσει.




Για το αυγολέμονο: 
Σουρώνουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λεμόνι σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμάκι μέσα στα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια και το ενσωματώνουμε μόλις πάρει σωστή θερμοκρασία στο υπόλοιπο ζουμί. 
Το ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου