Σαν το γλυκό "Βυζαντινό" αλλά σε απίστευτα γρήγορη συνταγή!
Προέρχεται από τη Ζάκυνθο με το όνομα "φρυγανιά ζακύνθου" αλλά έχει λίγες παραλλαγές.
12-16 φρυγανιές
2 φάκελλοι άνθος αραβοσίτου βανίλια
κανέλα
στικ κανέλας
2 γαρύφαλλα
ζάχαρη
άχνη ζάχαρη
γάλα φρέσκο
2 φυτικές κρέμες (ερμόλ, μόρφατ)
Εκτέλεση:
Το γλυκό αποτελείται από τρεις στρώσεις που αποτελούν τρεις διαφορετικές παρασκευές.
Στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρεξ μία στρώση φρυγανιές.
1.Σιρόπι
Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι:
2 φλ.τσαγιού νερό
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 στικ κανέλα
2 γαρύφαλλα
και ζεσταίνουμε λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δεν θέλει ανακάτεμα. Δεν θα γίνει παχύρευστο.
Το περιχύνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για να βραχούν καλά οι φρυγανιές. Πιθανότατα να μην το πάρει όλο το σιρόπι.
2.Άνθος αραβοσίτου
Το φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει πάνω η συσκευασία και το ρίχνουμε πάνω από την στρώση με τις φρυγανιές.
3.Σαντιγί
Χτυπάμε τις 2 φυτικές κρέμες μαζί με 100ml γάλα και 100γρ άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και την βάζουμε πάνω από την στρώση της κρέμας βανίλιας.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου