Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Κέικ Ριγέ (του Τάσου Γιάτση)




Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 300 γρ
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Πορτοκάλι 1 τεμ ξύσμα και χυμό
Γάλα 270 ml
Φαρίνα 500 γρ κοσκινισμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Κουβερτούρα 120 γρ
Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κρατώντας 2 κουταλιές για την κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο που κρατήσαμε κι ελάχιστο γάλα και το προσθέτουμε στο ένα από τα δύο μέρη του μείγματος που χωρίσαμε.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθεί η σοκολάτα με το μείγμα.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά από το λευκό μείγμα κι ακριβώς στο κέντρο του βάζουμε μια κουταλιά από το σοκολατένιο μείγμα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας, σοκολατένιο και λευκό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά .
Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου