Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Μηλόπιτα (της Ελένης Τσίγκα)

 Μηλόπιτα





Υλικά:
2 φυτικές μαργαρίνες
6 μήλα
Κανέλα
1/2 kg άχνη ζάχαρη

Υλικά για το κέικ:

1 και 1/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ του καφέ κονιάκ
3 βανίλιες
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder








Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα και τα στρώνουμε στο ταψί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν, ρίχνουμε το κονιάκ, τις βανίλιες και το baking powder και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε ξανά και το ρίχνουμε πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω κάτω για 30-40 λεπτά.






Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε



Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για μηλόπιτα:

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Ελένη Τσίγκα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου