Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Χιονάτη (με σοκολάτα)



Χιονάτη με σοκολάτα























Υλικά:

Για το κέικ:
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κούπες φαρίνα
2/3 κούπας σπορέλαιο
3 αυγά
140 γρ ινδική καρύδα τριμμένη
1/2 κούπας γάλα

Για το σιρόπι:
1 και 1/2 κούπα νερό
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κγ μαργαρίνη
250γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη τη ζάχαρη με τα αβγά, το γάλα και το λάδι. Μόλις αφρατέψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενσωματωθεί. Στο τέλος ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι. Υπολογίζουμε να μην περνάει το μίγμα τα 2/3 του σκεύους γιατί θα φουσκώσει.
Ψήνουμε σε αέρα στους 180 για περίπου 50'.

Όταν κρυώσει το κέικ

Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε-βράζουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το περιχύνουμε ζεστό πάνω στο κρύο κέικ.
Μπορεί να μην το χρησιμοποιήσετε όλο.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου