Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Ψωμί στη γάστρα (της Ελένης Τσίγκα)

Ψωμί στη γάστρα






















Υλικά:
750 γρ αλεύρι σκληρό
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
1 αυγό
1 φλ του καφέ γάλα φρέσκο
2 φακ ξηρή μαγιά
Νεράκι όσο πάρει


Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Το βάζουμε για δυο ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο να κάψει καλά. Ρίχνουμε μέσα το ζυμάρι, το χαράζουμε και καπακώνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και μετά βγάζουμε το καπάκι να πάρει χρώμα.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για ψωμί:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Ελένη Τσίγκα:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου