Ελιόψωμα
Υλικά:
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 φλ χλιαρό νερό
1 φλ αραβοσιτέλαιο
1 φλ ελιές χωρίς κουκούτσι
1 φακ ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι
Λίγη ρίγανη
Αλεύρι όσο πάρει για να μην κολλάει στα χέρια
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να φουσκώσει τυλιγμένο με μεμβράνη για μιάμιση ώρα.
Μετά παίρνουμε 50 γραμμάρια ζύμη, πλάθουμε σε μπαλάκι και σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για ελιόψωμα:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Ελένη Τσίγκα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου