Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Κέικ διπλής σοκολάτας με πορτοκάλι (του Τάσου Γιάτση)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.



Κακάο 7-8 κουταλιές γεμάτες κοσκινισμένες
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Φαρίνα 500 γρ κοσκινισμένη
Ζάχαρη 250 γρ
Γάλα 270 ml
Αυγά 3 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Πορτοκάλι 1 τον χυμό του

Λευκή σοκολάτα 250 γρ λιωμένη
Πορτοκάλια 2 τεμ το ξύσμα τους

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό ,το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι με το baking powder κοσκινισμένα και τέλος το κακάο κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ , αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά .

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε, αν βγει καθαρή η λεπίδα είναι έτοιμο.

Τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος δεν ανοίγουμε τον φούρνο κι όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα και μετά το ξεφορμάρουμε.

Κόβουμε σε κομμάτια την λευκή σοκολάτα μέσα σε κατσαρολάκι και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να λιώνει κατεβάζουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Περιχύνουμε το κέικ και το απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου