Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Γαύρος μαρινάτος

Γαύρος μαρινάτος









Υλικά:

1/2 kg γαύρος φιλεταρισμένος (χωρίς κεφάλι και κεντρικό κόκκαλο)
Ξύδι
Αλάτι
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον γαύρο, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας μια στρώση γαύρο και από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και αρκετό σκόρδο. Μετά βάζουμε κι άλλη στρώση και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει ο γαύρος. Καλύπτουμε με ξύδι και μόλις καλυφθεί ρίχνουμε και λίγο λάδι. Σκεπάζουμε το σκεύος είτε με το καπάκι του είτε με μεμβράνη. 
Το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο να καταναλωθεί.



Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές επειδή μας αρέσει ο συγκεκριμένος μεζές. Αυτή είναι πολύ γρήγορη γιατί δεν χρειάζεται να βάλεις πρώτα τον γαύρο σε αλάτι να περιμένεις, να τον ξεπλένεις, να βάζεις μαρινάδα, να τον ξαναβγάζεις κτλ. 
Η γεύση είναι σαν της ψαροταβέρνας και μην σας πω και καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου