Υλικά:
Νερό
1 φακ. ξηρή μαγιά
1κ.γ ζάχαρη
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
400γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μίξερ με γάντζο ζύμης. Αφήστε τη μαγιά να φουσκώσει (να αφρίσει) για 5-6 λεπτά. (Σημείωση: Παρόλο που χρησιμοποιώ μαγιά στιγμής, εξακολουθώ να περιμένω να αφρίσει για να βεβαιωθώ ότι η μαγιά είναι ακόμα ζωντανή.)
Προσθέστε το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ενσωματωθεί.
Σταματήστε το μίξερ και αγγίξτε τη ζύμη για να δείτε πώς είναι. Αν είναι πολύ κολλώδης προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι, αν δεν κολλάει, τότε μην προσθέσετε άλλο αλεύρι (αυτό θα εξαρτηθεί από την υγρασία που έχει).
Βγάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε σε μπάλα και βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, περιχύνουμε περίπου ένα κ.γ ελαιόλαδο από πάνω και το απλώνουμε στη ζύμη. Σκεπάζουμε με ένα πανί πιάτων και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, ανοίγοντας στο πάχος που προτιμάτε.
Προετοιμάστε και λαδώστε το ταψί για πίτσα.
Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και ρίχνουμε τη σάλτσα και την αγαπημένη μας γαρνιτούρα.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Αλείψτε τις άκρες με λίγο λιωμένο βούτυρο πριν το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου