Υλικά:
120 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
3 μεγάλα καρότα
4 αυγά
400 g (2 φλιτζάνια) ζάχαρη
300 g (2,5 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 g (1 κουταλιά της σούπας) μπέικιν πάουντερ
Γλάσο:
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
1. Προσθέστε τα κομμάτια καρότου σε κομμάτια, το λάδι και τα αυγά στο μπλέντερ. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 λεπτό επίσης.
3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τη μαγιά επίσης. Ανακατέψτε τα πάντα καλά.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά (μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του κέικ)
Επικάλυψη:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Μην το αφήνετε να κολλήσει στο κάτω μέρος – πρέπει να συνεχίσετε να μετακινείτε το μείγμα.
2. Μετά από περίπου 5-10 λεπτά, τοποθετήστε την επικάλυψη πάνω από το κέικ (φρέσκο από το φούρνο)
3. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου