Συστατικά:
🥚 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
🍚 ¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
🥛 ⅔ φλιτζάνι γάλα
🥛 1 ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
🌿 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
🧀 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
☕ ¼ φλιτζάνι δυνατός βρασμένος καφές, σε θερμοκρασία δωματίου
🥃 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
🍪 2 συσκευασίες ladyfinger cookies
🍫 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
1️⃣ Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά.
2️⃣ Χτυπάμε μαζί με το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.
3️⃣ Βράζουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4️⃣ Σκεπάζετε καλά το μείγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
5️⃣ Σε ένα ξεχωριστό μεσαίο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
6️⃣ Βγάζουμε το μείγμα των κρόκων από το ψυγείο και προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7️⃣ Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον καφέ και το ρούμι. Χωρίζουμε τα μπισκότα ladyfinger στη μέση κατά μήκος και τα περιχύνουμε με το μείγμα του καφέ. Τοποθετήστε τα μισά από τα μουλιασμένα ladyfingers στον πάτο ενός πιάτου 7x11 ιντσών.
8️⃣ Απλώστε το μισό μείγμα μασκαρπόνε πάνω από τα ladyfingers και στη συνέχεια απλώστε το μισό από τη σαντιγί από πάνω. Επαναλάβετε τις στρώσεις για άλλη μια φορά.
9️⃣ Πασπαλίζουμε από πάνω τη σκόνη κακάο.
🔟 Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει, περίπου 4 με 6 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου