Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τάρτα βρώμης


Υλικά:

- 1 1/2 φλιτζάνι βρώμη

- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

- 1 φλιτζάνι  καστανή ζάχαρη 

- 3/4 κούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 

- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα 

- 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι 

- 1 κούπα κομματάκια σοκολάτας (προτιμήστε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ή μαύρη)

- 3/4 φλιτζάνι καραμελωμένο ζαχαρούχο

- 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις που θα το ρίξουμε μέσα στο ζαχαρούχο

-λίγο λάδι για επάλειψη


Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180°C και λαδώστε ελαφρά ένα πυρεξ ή ταψί

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Πιέστε τα δύο τρίτα του μείγματος βρώμης στον πάτο του σκεύους σας για να σχηματίσει το κάτω μέρος όπως κάνουμε και στο τσιζκεικ.

Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε την κρούστα από τον φούρνο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το αλεύρι μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το μείγμα καραμέλας πάνω από τα κομμάτια σοκολάτας.

Θρυμματίζουμε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης πάνω από το πάνω μέρος της στρώσης καραμέλας.

Ψήνουμε για επιπλέον 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε τις Καρμελίτες βρώμης να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψετε σε τετράγωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου