Για τα μήλα:
4 μήλα καθαρισμένα και ροδελες
150 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη καστανή
Μια κουταλιά γλυκού κανέλλα
Αμύγδαλα θρυμματισμένα
Σταφίδες
Για την ζύμη:
3 αβγά
150 γρ ζάχαρη
Ξύσμα λεμόνι
130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Μια κουταλιά γλυκού baking powder
Λίγο τσίπουρο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε λαδόκολλα στην φόρμα μας και στρώνουμε τα μήλα με τις σταφίδες και τα αμύγδαλα,ζεσταίνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλλα και τα περιχυνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά για να καραμελωσουν,ενώ ψήνονται φτιάχνουμε την ζύμη,χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη ,ρίχνουμε αλεύρι και baking powder ,το ξύσμα και τέλος το τσίπουρο .Στα 25 λεπτά βγάζουμε τα μήλα από τον φούρνο και τα καλύπτουμε με την ζύμη έπειτα ξαναρχίζουμε φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο ,το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου