Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Χαλβάς σιμιγδαλένιος διπλός (της Θεώνης)





Υλικά και Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1κούπα ηλιέλαιο να κάψει και μέσα ρίχνουμε 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό και 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστει καλά και να σκουρυνει ..έπειτα βάζουμε μια βανίλια,λίγη κανέλα,χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 4 κούπες νερό,3 κούπες ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ..αφαιρούμε από την φωτιά και χωρίζουμε το μίγμα στην μέση .στο μισό βάζουμε μια κουβερτουρα και γίνεται σοκολατένιο,ενώ στο άλλο προσθέτουμε σταφίδες και αμύγδαλα..τα βάζουμε και τα 2 σε φόρμα..και όταν κρυώσει στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου