Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Προζύμι (της Έφης Αντωνοπούλου)






Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 1 κούπα αλεύρι, μισή κούπα νερό, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε έξω για 2 μέρες. Μετά από 2 μέρες θα εχουν ξεκινήσει οι φυσαλίδες, "ταΐζουμε" το προζυμι με μισή κούπα αλεύρι, 1/4 κούπας νερό..τα ανακατεύουμε ολα μαζί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλες 2 μέρες και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Την 7 μέρα ειναι έτοιμο, έχει φουσκώσει..χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε για ψωμί ή τσουρέκι (συνήθως 200γρ προζύμι-1000γρ αλεύρι) το υπόλοιπο το πλάθουμε με αλεύρι ώστε να γινει μια λαστιχένια ζύμη,αλείφουμε με λίγο λάδι, την κλείνουμε σε μπολ κ αποθηκεύουμε στο ψυγείο για όταν χρειαστούμε ξανά.
Σας βάζω το link της Αργυρούς(https://www.argiro.gr/recipe/prozymi/)για περισσότερες λεπτομέρειες


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Έφη Αντωνοπούλου:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου