Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τσουρέκια (της Έφης Αντωνοπούλου)





ΥΛΙΚΑ:
1200 γρ. Αλεύρι για τσουρέκι (Ίσως λίγο περισσότερο),
100ml χλιαρό νερό,
4 αυγά,
200γρ ηλιελαιο,

350γρ ζάχαρη,
1 φακελάκι μαχλεπι,
1/2κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη,
1 βανίλια,
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα,
100γρ νωπή μαγιά, 200ml γάλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλυω την μαγιά με 100mlνερό και λίγο αλεύρι. Ανακατεύω να γίνει χυλός και αφήνω λίγο να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, τα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό, τα αυγά, τη ζάχαρη και στη συνέχεια Ρίχνω τη μαγιά και ανακατεύω. Ζεσταίνω το γάλα και το Ρίχνω, συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω το ηλιέλαιο ζεστό.
Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει για 2-3ώρες μέχρι να τριπλασιαστεί η ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, πλάθω τα τσουρέκια, τα αλείφω με ασπράδι αυγού αραιωμένο με νερο( εάν θελω τα τσουρεκια ανοιχτόχρωμα..εαν τα θελω πιο σκούρα βάζω ολόκληρο το αυγό αραιωμένο με νερο) ...και αφήνω να φουσκώσουν για 2 ώρες περίπου. Ψήνω στους 170, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Έφη Αντωνοπούλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου