Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τούρτα Βίγκαν (της Γεωργίας Βελμά)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.



Υλικά και Εκτέλεση:
Το παντεσπάνι είναι το υπέροχο σοκολατογλυκό, που είχα φτιάξει πριν μέρες (χωρίς, βέβαια, την επικάλυψη πραλίνας, που έχει κανονικά), ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ. Έφτιαξα δύο τέτοια γλυκά, αλλά λεπτά, για παντεσπάνι, για να μην χρειαστεί να το κόβω, γιατί είναι και πολύ αφράτο. Σιρόπιασα τα παντεσπάνια με ζαχαρόνερο, όπου πρόσθεσα ένα λικέρ της αρεσκείας μου (θα μπορούσε να μπει και κονιάκ). Η κρέμα πάνω στα παντεσπάνια είναι Γιώτης Στιγμής σοκολάτα, χτυπημένη με φυτικό γάλα σόγιας, λίγο λιγότερο από τη δόση που γράφει, για να πήξει καλά. Η σαντιγί είναι από κρέμα καρύδας, που είναι η μόνη εντελώς φυτική, που δεν περιέχει καθόλου ζωικά (οι συνηθισμένες φυτικές κρέμες του σούπερ μάρκετ, περιέχουν και ζωικά- στοιχεία γάλακτος). Και της σαντιγί το λινκ θα το βάλω εδώ, μόνο που το σιρόπι αγαύης, μπορεί να αντικατασταθεί πχ με ζάχαρη άχνη, και να κανονίσουμε οι ίδιοι και πόσο γλυκιά τη θέλουμε. Τη γαρνίρισα με κερασάκια κομμένα στη μέση και σε τέταρτα, αλλά θα μου άρεσε και κουβερτούρα υγείας σε νιφάδες ή τρούφα ή και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Γεωργία Βελμά:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου