σπαγετίνι 10 Νο, βρασμένα (Σ' αυτή τη συνταγή, καλύτερα πάει ένα πλακέ ζυμαρικό (ταλιατέλλες, χυλοπίτες και λιγότερο, λαζανάκι). Για μένα, ιδανικές είναι οι ταλιατέλλες, δοκιμάστε το μ' αυτές, και θα με θυμηθείτε.
Κρεμμύδι
Μανιτάρια
Σάλτσα τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ζαμπόν
Τυρί γκούντα-γραβιέρα
Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, και σ' ένα κατσαρολάκι σοτάρω κρεμμύδι και μανιτάρια (όποια προτιμάει ο καθένας), ψιλοκομμένα. Προσθέτω χυμό ντομάτας ή ντοματοπολτό, κάποιο ντοματοειδές, αλατοπιπερώνω και φτιάχνω μια κόκκινη σάλτσα. Σ' ένα πυρέξ, βάζω λίγο περισσότερα από τα μισά ζυμαρικά. Τα περιχύνω με τη μισή σάλτσα μανιταριών και προσθέτω ζαμπόν σε κομματάκια. Πασπαλίζω ελαφρά με λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο (γραβιέρα, γκούντα ή ό,τι άλλο). Στρώνω από πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά, πάλι περιχύνω με σάλτσα και πασπαλίζω με ζαμπόν και τυρί- περισσότερο, αυτή τη φορά, να καλυφθεί καλά. Περιχύνω πάνω από το τυρί, με μια συσκευασία κρέμα γάλακτος και ψήνω γύρω στους 200, μέχρι να μου αρέσει το χρώμα.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές της Γεωργίας Βελμά:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου