Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ Σοκολάτας (της Θεώνης)

  Κέικ Σοκολάτας


















Υλικά:
4 αβγά
250 γρ βούτυρο
400 γρ κόκκινη φαρίνα
100 γρ κακάο
1 πρέζα αλάτι
300 γρ ζάχαρη
300 μλ γαλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 βανίλιας
Ένα σφηνάκι τσίπουρο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Γλάσο
200 γρ κουβερτουρα
50 μλ γάλα
Μια κουταλιά γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγα με το βούτυρο στο μίξερ μέχρις να ασπρίσουν και προσθέτουμε την ζάχαρη,το βούτυρο ,το αλεύρι ,το κακάο( αλεύρι και κακάο τα κοσκινιζουμε πρώτα)
Το ξύσμα ,το γάλα ,το αλάτι και τις βανίλιας ,το μοσχοκάρυδο και το τσίπουρο.
Ψήνουμε σε φόρμα σιλικόνης εάν έχετε η αλλιώς σε κανονική για μία ώρα στον αέρα στους 180 .
Γλάσο
Λιώνουμε σε Μπεν μαρι την σοκολάτα και προσθέτουμε το γάλα και το μέλι.
Όταν το κέικ μας κρυώσει το περιχυνουμε και το κόβουμε μετά από μία ώρα.

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Θεώνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου