Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Κριθαρώτο Με Γαρίδες (της Θεώνης)

 Κριθαρότο Με Γαρίδες
















Υλικά:
20 γαρίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμενο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενο
1 πράσσο λεπτές ροδελες
1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 πιπεριά κέρατο κομμένες ροδελες
100 μλ μπύρα
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
1 μεγάλο φλυτζάνι κριθαράκι μέτριο
1.3 λτ νερο
1 κουτάκι ντοματακια κονκασε
1 κουτ.γλυκου ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια που τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με 1.3 λτ νερο για 10 λεπτά.πεταμε τα κεφάλια και κρατάμε το νερό να το προσθέσουμε στο κριθαρωτο μας αργότερα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι η γουοκ βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να λιώσουν ,προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το πρασσο,το σκόρδο και τις πιπεριές.οταν μαραθούν ρίχνουμε το κριθαράκι και μετά από 5 λεπτά σβήνουμε με την μπυρα.,και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα ντοματακια ,την ζάχαρη και σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό που είχαμε βράσει τα κεφαλια.ανακατευουμε τακτικά γιατί το κριθαράκι κολλάει εύκολα .προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και όταν είναι σχεδόν έτοιμο δηλαδή περίπου σε 20 λεπτα (σε μέτρια φωτιά) ρίχνουμε τις γαρίδες μας και μετά από 3 λεπτά ακριβώς σβήνουμε το φαγητό μας.
Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει μια κουταλιά μασκαρπονε η Φιλαδέλφεια τυρι για έξτρα γεύση αφού όμως το σβήσει πρώτα.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές της Θεώνης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου