Σούπα με κρεμμύδια και ελιές
Αφού βάλουμε τις ελιές σε νερό να φύγει η σπιρτάδα (εγώ έβαλα πράσινες τσακιστες) κόβουμε 6 κρεμμύδια σε χονδρες ροδέλες. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε αντικολλητικο σε χαμηλη φωτια για να ροδίσουν λιγάκι έτσι σκέτα. Μόλις πάρουν χρώμα, βάζουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε με αλάτι, πιπέρι, 6 κομμάτια χοντρό μπαχαρι, 5 φύλα δάφνης και μιση ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα. Μόλις ροδίσουν βάζουμε τις ελιές, ψιλοκομμένη μορταδελα και 2 κουταλιές τοματοπελτε με το ανάλογο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα και σερβίρουμε με λίγη φέτα.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από τον Νίκο Δαμιανό:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου