Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ζυγούρι κοκκινιστό με ζυμαρικά (του Νίκου Δαμιανού)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Ζυγούρι κοκκινιστό με ζυμαρικά






















Υλικά:
Zυγούρι
Λιγκουίνι
Λάδι
Κρεμμύδι
Τριμμένη τομάτα
Πελτές
2 στικ κανέλα
2 γαρύφαλα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας μέχρι να βγάλει το λίπος του και μετά το ξαφριζουμε καλά.. Προσθέτω λάδι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τριμενη τομάτα, και τοματοπολτο. 2 ξύλα κανέλας, 2 γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι. Κλείνω την χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει χαμηλωνω την φωτιά και ψήνω για 45 λεπτά (Το κρέας ήταν από φουριαρα αίγα).. Βράζω τα ζυμαρικά, τα παντρευω με το κρέας, τυρί τριμενο (Γραβιέρα) και σερβίρω.


Αν θέλεις να δεις και άλλες συνταγές από τον Νίκο Δαμιανό: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου