Παστίτσιο
Υλικά:
500 γρ.πεννες,400 γρ κεφαλοτυρι τριμμενο,
2 ολοκληρα αβγα και 6 κροκους,
2 λιτρα γαλα,
200 γρ.lurpak,
200 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις,
μοσχοκαρυδο,
1 κιλο κιμα ( μισο μοσχαρι - μισο χοιρινο)
2 κρεμμυδια στο μουλτι,
4 ντοματες στο μουλτι,
μιση κουταλια γλυκου κυμινο,
ενα ποτηρι κρασι κοκκινο,
μισο κουταλακι γλυκου παπρικα γλυκια,
ενα ξυλο κανελλα,
μισο ματσακι μαιντανο ψιλοκκομενο,
ενα φλιτζανι καφε ελαιολαδο,
θυμαρι,
αλατι και
πιπερι.
Εκτελεση:
Βραζουμε τις πεννες και τις στρωνουμε στο ταψι και απο πανω ριχνουμε τα 2 αβγα χτυπημενα ,το θυμαρι και τα 100 γρ κεφαλοτυρι και πιπερι και ανακατευουμε να παει παντου και το βα ζουμε στην ακρη.τσιγαριζουμε το κρεμμυδι με το σκορδο στο ελαιολαδο και προσθετουμε την ζαχαρη
για να καραμελωσουν,μετα τον κιμα και σβηνουμε με κρασι,μολις εξατμιστει το αλκοολ προσθετουμε το θυμαρι,την ντοματα ,το κυμινο,την παπρικα,αλατι πιπερι και ελαχιστο νερο.αφου βρασει για 15 λεπτα ριχνουμε τον μαιντανο και μοσχοκαρυδο και βραζουμε γι αλλα 5 λεπτα και αφηνουμε στην ακρη.μπεσαμελ:βαζουμε λουρπακ να λιωσει και προσθετουμε ανακατευοντας συνεχως το αλευρι να μην κανει γρομπαλακια,σιγα σιγα ριχνουμε και το γαλα( το οποιο ειναι σε θερμακρασια δωματιου) και ανακαυεουμε συνεχως μεχρι να πηξει ,μολις πηξει το σβηνουμε και προσθετουμε τους 6 κροκους,200 γρ κεφλοτυρι ,μοσχοκαρυδο ,αλατι και πιπερι..
Συναρμολογηση:
Βαζω τον κιμα επανω στα μακαρονια και απο πανω την μπεσαμελ και πασπαλιζω με 100 γρ κεφαλοτυρι.
Ψηνω στους 180 επανω - κατω αντισταση για 1 ωρα μεχρι να ροδισει η μπεσαμελ.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές της Θεώνης:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου