Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Τας Κεμπάπ με Πουρέ Πατάτας (της Ελένης Κώστα)

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητόΤας Κεμπάπ με Πουρέ Πατάτας
















ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι από χτένι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κσ βούτυρο αγελάδος
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2σκ σκόρδο ακέραια
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
μπαχάρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνη
1 πρέζα ζάχαρη
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1κσ πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
το μυστικό σε αυτή την συνταγή είναι το καλό σοτάρισμα σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο με το λάδι να σοταριστεί λίγο πάντα σ
ε σιγανή φωτιά κατόπιν βάζω το κρέας να σοταριστεί πολύ μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι σβήνω με κρασί ρίχνω το σκόρδο την πιπεριά τις ντομάτες τον πελτέ την ζάχαρη τα μπαχαρικά και ανακατεύω προσθέτω λίγο βραστό νερό και σε σιγανή φωτιά το βράζω 


ΠΟΥΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο πατάτες
2κσ βούτυρο αγελάδος
αλάτι
πιπέρι
150ml γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

βράζω τις πατάτες τις περνάω από το μύλο βάζω χλιαρό το γάλα ανακατεύω ρίχνω το βούτυρο και αλάτι πιπέρι και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να γίνει η υφή κρεμώδης.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Ελένη Κώστα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου