Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Μαρμελάδα Βατόμουρο (της Θεώνης)

Μαρμελάδα Βατόμουρο























Υλικά:
1 κιλό βατόμουρα ώριμα μαύρα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 2 λεμόνια
2 βανιλίνες
1 κούπα τσαγιού νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και πολτοποιούμε τα βατόμουρα,τα βάζουμε με την ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 '.ταυτόχρονα αφαιρούμε με την κουτάλα οτι αφρό βγάζουν.
Τα σβήνουμε και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Τα αφήνουμε μια μέρα να ξεκουραστούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε προσέχοντας να αφαιρέσουμε τον αφρό που βγάζουν και ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν. Μετά από 30 ' προσθέτουμε τις βανιλίνες και τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για περίπου 20'.
Τέλος τοποθετούμε ζεστή την μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Τα αφήνουμε τουμπαρισμένα για μία νύχτα.

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Θεώνη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου