Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Μοσχάρι λεμονάτο (της Ελένης Κώστα)

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητόΜοσχάρι λεμονάτο


















ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό
1 λεμόνι το χυμό
1κ της Σ αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μοσχοκάρυδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε το κρέας το αλευρώνουμε και σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λάδι μέχρι να πάρει χρώμα σβήνουμε με κρασί ρίχνουμε το κρεμμύδι σκόρδο και ανακατεύουμε τα μπαχαρικά το χυμό λίγο βραστό νερό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μόλις τσιμπιέται το κρέας ρίχνουμε τις πατάτες και μόλις γίνει η πατάτα και χυλώσει το κρέας το βγάζουμε από την φωτιά.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για λεμονάτο:

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Ελένη Κώστα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου