Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Spaghetti Carbonara

Η αυθεντική καρμπονάρα σπαγγέτι






















Υλικά:
500γρ σπαγγέτι
200γρ guanciale σε κυβάκια
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
αλάτι
πιπέρι
λίγο βούτυρο
τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε το guanciale να σοταριστεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τους κρόκους με αλάτι και πιπέρι και όσο ανακατεύουμε παίρνουμε με μια κουτάλα νερό που βράζει από τα μακαρόνια και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύουντας μέσα στο μίγμα. 
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με μια κουτάλα από το νερό τους και μαζί ρίχνουμε και το μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να πάει παντού για 1-2 λεπτά. Δεν θέλουμε να ψήσουμε το αυγό. Οπότε προσοχή να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι. Ρίχνουμε και έξτρα πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου