Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ψωμί για Burger (της Έφης Αντωνοπούλου)


 Ψωμί για burger







Υλικά:
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
310 γρ αλεύρι για τσουρέκι
8 γρ αλάτι

45γρ ζάχαρη

70 γρ βούτυρο
35γρ μαγιά νωπή
330 γρ γάλα χλιαρό
2 γρ σόδα μαγειρική. 

Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη,μόλις είναι έτοιμη στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί,χωρίζουμε σε ίσα μέρη τη ζύμη και αφήνουμε τα ψωμάκια μας να φουσκώσουν . Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά αφού πριν τα αλείψουμε με γάλα .



Έφτιαξα μπιφτέκια, πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια, πρόσθεσα τυρί,ντομάτα,κέτσαπ,μουστάρδα.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για Ψωμί:

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Έφη Αντωνοπούλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου