Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Πάβλοβα (της Αναστασίας Ελένης Σαλταούρα)

Πάβλοβα














Υλικά:
5 ασπράδια από μέτρια αυγά
2 βανίλιες
1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ άχνη ζάχαρη
(φλιτζάνι χρησιμοποιώ το κόκκινο του NES)

για την κρέμα:
1 φυτική σαντιγί κρύα
γλυκό κουταλιού αγριοβύσιννο ή άλλο της αρεσκείας σας


Εκτέλεση:
Χτυπάω καλά τα ασπράδια και ρίχνω κουταλιές την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφού σφίξει και γυαλίσει ρίχνω τη βανίλια και την άχνη κουταλιές κοσκινισμένη ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
βάζω λαδόκολλα στο ταψί (και πασπαλίζω με κορν φλάουερ προαιρετικά) για να μην κολλήσει η μαρέγκα.
βάζω τη μαρέγκα και δημιουργώ με το κουτάλι μια φωλιά.
Ψήνω στους 110 C για 1,5 ώρα. Έπειτα σβήνω τον φούρνο και αφήνω μέσα μέχρι να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγω την πόρτα.

Χτυπάω την σαντιγί και γεμίζω τη φωλιά μαρέγκας, ρίχνω από πάνω το γλυκό κουταλιού με το σιρόπι.



Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Αναστασία Ελένη Σαλταούρα:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου