Τυρόπιτα
Υλικά:
Μια συσκευασία φύλλα κρούστας για πίτα
300-400 γρμ.φέτα
Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
Δύο τρεις κουταλιές γιαούρτι
Δύο αυγά
Λίγο αλάτι
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 φλυτζ.τσαγιου καλαμποκέλαιο, ανακατεμένο με όσο θέλουμε λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο, για την επάλειψη των φύλλων.
Η ποσότητα των υλικών της γέμισης είναι ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Εκτέλεση:
Απλώνω ένα φύλλο, το αλείφω με τα λάδια, βάζω στην στενή πλευρά την γέμιση και τυλίγω, όχι σφιχτά.
Στρώνω στο ταψί τα ρολά, τα κόβω επιφανειακά, τα αλείφω με τα λάδια και ψήνω στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, περίπου 45 λεπτά.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για Τυρόπιτα:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές της Μαρίας Ν. Κίτσου
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου