Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Μωσαϊκό (της Σόφης Μπουρινάρη)

Σπέσιαλ μωσαϊκό

















Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα,
600 γρ. κρέμα γάλακτος,
400 κουβερτούρα,
250 φρέσκο γάλα,
6 κρόκους αυγών,
200 γρ ζάχαρη,
μισό κγ κανέλα


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Σε ένα μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη τους ανακατεύουμε καλά και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα να πήξει λίγο και να παστεριωθούν προσεχτικά να μην ψηθούν 2 με 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα να λιώσει αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει ρίχνουμε τη σοκολατένια κρέμα να ενωθούν τα δυο μείγματα ρίχνουμε την κανέλα. Σπάμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μεμβράνη σε μια φόρμα του κέικ και στρώνουμε το μείγμα το παγώνουμε και το σερβίρουμε από την κατάψυξη.
Για ντεκόρ έβαλα κουβερτούρα τριμμένη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου