Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Μπιφτέκια με πιλάφι, γιαούρτι και πατάτες (της Ελένης Κώστα)


Μπιφτέκια με ρύζι και πατάτες










 Υλικά

για τα μπιφτέκια:

1 κιλό κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 τομάτα τριμμένη
3 φέτες χοντρές μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμενο
1κ της σούπας ξύδι
2 κ.σ ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός
1 αυγό

για τις πατάτες:Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
λάδι
νερό βραστό



για το πιλάφι:
1κουπα ρύζι κίτρινο
2 1/2 κούπες βραστό νερό
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 τομάτα τριμμένη 

αλάτι 
πιπέρι




Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά με τον κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε και τις πατάτες. 
Ψήνουμε.

Για το πιλάφι σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ρύζι να σωταριστούν. Ρίχνουμε το νερό το αλάτι το πιπέρι σε μέτρια φωτιά μόλις βράσει το αποσύρουμε από πάνω βάζω καθαρή πετσέτα σκεπάζω μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του 
καλη σας όρεξη


Για να δείτε κι άλλες συνταγές για μπιφτέκια:
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για να δείτε κι άλλες συνταγές από την Ελένη Κώστα:
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου