Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Μπριάμ

Μπριάμ


















Υλικά:
4 πατάτες κομμένες
5 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες
5 κολοκυθάκια κομμένα
1 πιπεριά πράσινη
1 χούφτα μαιντανός
1 χούφτα άνηθος
λίγος δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
1 κουτί κον κασέ
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και την πιπεριά.
Τα βάζουμε σε στρώσεις σε ένα ταψί βάζοντας κάτω τις πατάτες, μετά από πάνω τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν τσιγαριστούν λίγο προσθέτουμε το κον κασέ, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε. Αυτή τη σάλτσα την ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά που έχουμε στο ταψί. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου