Κεφτεδάκια με κουλουράκια από το αλεύρι που περίσσεψε
Μισό κιλό κιμάς
Ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο ή ψωμί του τόστ (αυτό προτιμώ)
Δυόσμος αρκετός
Ρίγανη
Κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
Σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
τριμμένη παρμεζάνα
Ηλιέλαιο
Αλεύρι γοχ για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τους κεφτέδες μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε αλέυρι, τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Για τα κουλουράκια:
Με το αλεύρι που περίσσεψε από το αλεύρωμα των κεφτέδων ρίχνουμε μισό κ.γ baking powder, αλάτι και προαιρετικά αν έχουμε λίγο σκόνη κρεμμύδι. Βάζουμε νερό και δημιουργούμε μια ζύμη. Πλάθουμε σε κουλουράκια και τηγανίζουμε στο ίδιο λάδι που κάναμε τους κεφτέδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου