Σουτζουκάκια
Για τα σουτζουκάκια:
Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο και στυμμένο
λίγο ούζο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μαϊντανός
Για τη σάλτσα:
Ένα πακέτο τοματίνια ψιλοκομμένα ή ένα κουτί κον κασέ ή 2 τομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
κανέλα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
λίγο ούζο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια και πλάθουμε με το χαρακτηριστικό σχήμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα σουτζουκάκια να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με λίγο ούζο και προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας μαζί με νερό έτσι ώστε να βράσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου