Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Τζατζίκι

Το τζατζίκι μου



















Υλικά:
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρό αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο να μην βγάζει νερά
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (υπάρχει και ειδικό εργαλείο)
αλάτι
λίγο ξύδι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αγγούρι και το σκόρδο. Δοκιμάζουμε αν το θέλουμε να καίει περισσότερο και προσθέτουμε έξτρα σκόρδο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ξύδι.
Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο.


Σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν άνηθο. Εμένα μου χαλάει το γευστικό αποτέλεσμα και το χρώμα που μου αρέσει να μένει καθαρό λευκό και έτσι δεν το βάζω.


Ingridients:
250 gr Greek Yogurt
1 small cucumber on grater and squeezed
2-3 garlic cloves melted
salt
1 t.s. vinegar
olive oil

Mix all the ingridients in a bowl (exept olive oil).
Serve with olive oil on top.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου