Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Κριθαρότο με γαρίδες


Κριθαρότο με γαρίδες 







Υλικά:

Μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)

250γρ κριθαράκι μέτριο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κλωναράκια κρόκο Κοζάνης

λίγο λευκό κρασί

ζωμός λαχανικών (ή κύβος λαχανικών)

αλάτι

πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ανάλογα την προτίμηση, ψήνουμε ή βράζουμε τις γαρίδες. 
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράζει ο ζωμός (ή νερό με κύβο).
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς και αυτό. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε 2-3 κουτάλες από τον ζωμό και ανακατεύουμε προσέχοντας μέχρι να το πιει. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι. Συνεχίζουμε με τον ζωμό κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο να γίνει διαλύουμε τον κρόκο Κοζάνης σε λίγο από τον ζωμό μας και το ενσωματώνουμε στο κριθαρότο για να πάρει κίτρινο χρώμα. Λίγο πριν γίνει βάζουμε και τις γαρίδες που είχαμε ετοιμάσει στην αρχή. Το τελειώνουμε αφήνοντας του λίγο ζουμάκι (ελάχιστο) γιατί και αυτό θα το πιει μετά.

Σερβίρεται αμέσως ρίχνοντας λίγο φρέσκο μαϊντανό. 

Το φαγητό αυτό θέλει υπομονή και χρειάζεται να είσαι συνεχώς από πάνω του. Το αποτέλεσμα όμως θα σε ανταμείψει. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου