Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Μαρμελάδα Ροδάκινο (Της Έφης Αντωνοπούλου)

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Εύκολη συνταγή!






Υλικά:
2 κιλά ροδάκινα(τα ζυγιζουμε καθαρισμένα και κομμένα)
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι
βάζα γυάλινα 

Πριν ξεκινήσουμε, αποστειρωνουμε τα βαζάκια όπου θα αποθηκεύσουμε την μαρμελάδα,τα πλένουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα στο ταψί και τα βάζουμε στην κουζίνα στους 100 βαθμούς για μιση ώρα.
Κατά την αποστείρωση

Αποστειρωμένα

Εκτέλεση:

καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη,
προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό απο ένα λεμόνι. 
Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά,μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε στο μισό την κουζινα και ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, σε 25 λεπτά η μαρμελάδα μας ειναι ετοιμη. 
Μην την βρασετε παραπάνω γιατι οταν κρυώσει θα πήξει κ αλλο. 


Βαζουμε την μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά βαζάκια . 
Τα τοποθετούμε αναποδα μεχρι να κρυώσουν καλα...

αντέχουν για 1 χρόνο σε σκιερό μέρος. 
Μετά το άνοιγμα βαζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου