Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Κρέπες

Αποτέλεσμα εικόνας για crepes
Η πιο απλή και πάντα πετυχημένη συνταγή για γλυκές και αλμυρές κρέπες.





Υλικά:
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • λίγο ξύδι
Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αβγοδάρτη σε ένα μπολ ή κανάτα. 
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει πάρα πολύ καλά.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας και βοηθάμε κουνώντας το τηγάνι κυκλικά να απλωθεί το μείγμα.
Μόλις γεμίσει "τρύπες" είναι έτοιμο να γυρίσουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά. Την ξεκολλάμε σιγά σιγά με μια σπάτουλα και την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

tip: Ρίχνουμε πολύ λίγο βούτυρο στο τηγάνι πριν ρίξουμε την πρώτη μας κρέπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου