Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Φακές (της Ειρήνης Κορ)

Φακές

















Υλικά:

1/2 πακέτο φακές μέτριες
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πελτέ μικρό
2 φύλλα δάφνη
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
2 και 1/2 ποτήρια νερό
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές και καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και σουρώνουμε κάτω από τη βρύση. 
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε και τις στραγγιγμένες μας φακές και ανακατεύουμε με την κουτάλα μας.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε μαζί με τα υλικά που έχουμε ήδη ρίξει για να φύγει η μεταλλική του γεύση.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, την δάφνη και την ρίγανη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά εώς ότου να έχουν μαλακώσει οι φακές και να μην κρατάνε στο δάγκωμα και χωρίς να έχουν μείνει πολλά ζουμιά.

Σερβίρουμε προαιρετικά με ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου