Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Churros (οι λουκουμάδες των ισπανών)

Υλικά:
220ml νερό
2,5 κ.σ. ζάχαρη λευκή
170γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:
100γρ ζάχαρη λευκή
1 κ.γ, κανέλλα

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση:


  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο και αφήνουμε να βράσει.
  2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ζυμάρι. 
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
  4. Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει.
  5. Μόλις κάψει καλά ρίχνουμε λωρίδες με το κορνέ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα λάδια.
  7. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα και τα πασπαλίζουμε.
Τρώμε όσο είναι ζεστά.

Τip: Μπορούμε να τα περιχύσουμε και με λιωμένη σοκολάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου