Υλικά:
220ml νερό
2,5 κ.σ. ζάχαρη λευκή
170γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
100γρ ζάχαρη λευκή
1 κ.γ, κανέλλα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
220ml νερό
2,5 κ.σ. ζάχαρη λευκή
170γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
100γρ ζάχαρη λευκή
1 κ.γ, κανέλλα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο και αφήνουμε να βράσει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ζυμάρι.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
- Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει.
- Μόλις κάψει καλά ρίχνουμε λωρίδες με το κορνέ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα λάδια.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλλα και τα πασπαλίζουμε.
Τρώμε όσο είναι ζεστά.
Τip: Μπορούμε να τα περιχύσουμε και με λιωμένη σοκολάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου