Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Κέικ κατσαρόλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 αυγα
  • 1 μαργαρίνη
  • 4 κουτ.σουπας κακαο
  • 8 κουτ.σουπας νερο
  • 1 1/2 ποτηρι νερου αλευρι
  • 1 ποτηρακι του κονιακ κονιακ ή λικερ της αρεσκειας σας
  • 1 μπεικιν
  • 2 ποτηρια νερου ζαχαρη

Εκτέλεση:

1) Σε μια κατσαρολα βαζουμε η μαργαρίνη, τη ζαχαρη, το κακαο, το νερο.
2) Τα ανακατευουμε μεχρι να διαλυθουν και να μην εχουν γρομπαλακια.Τα αφηνουμε να παρουν βραση.'Οταν βρασουν ριχνουμε το λικερ και ανακατευουμε. Το κατεβαζουμε απο τη φωτια.
3) Σε ενα ποτηρι του νερου κραταμε απο το μειγμα της κατσαρολας και το βαζουμε στο ψυγειο αμεσως.
4) Στη συνεχεια χτυπαμε τα αυγα για ενα λεπτο περιπου
5) μεχρι να αφρατεψουν.
6) Ριχνουμε και το αλευρι
7) και μετα το σοκολατενιο μειγμα της κατσαρολας.
8) Το χτυπαμε μεχρι να ανακατευτει καλα.
9) Βουτηρωνουμε μια φορμα και αλευρωνουμε. Ριχνουμε το μειγμα και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα στους 180 βαθμους.
10) 'Οταν ψηθει το ξεφορμαρουμε
11) και βαζουμε το σιροπι απο πανω που ειχαμε κρατησει στο ψυγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου