Υλικά:
μακαρόνια κάθε είδους: σπαγγέτι, ριγγατόνι, τορτελίνια κτλ
Αλάτι
Νερό
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Εκτελέστε εν ψυχρώ:
- Γεμίζουμε τα 3/4 μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό
- Ανάβουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε το καπάκι.
- Μόλις βράσει (θα αρχίσει να χτυπιέται το καπάκι) ρίχνουμε αρκετό αλάτι. Περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια
- Μετά απο 3 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
- Περιμένουμε 7-15 λεπτά (διαβάστε την συσκευασία). Αν δεν λέει, μετά τα 7 λεπτά άρχισε να δοκιμάζεις ένα μακαρόνι να δεις πως είναι.
- Μόλις βράσουν τα σουρώνεις από το νερό στο τρυπητό σκεύος
- Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τα ανακατεύεις να πάει παντού για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου