Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μακαρόνια







Υλικά:
μακαρόνια κάθε είδους: σπαγγέτι, ριγγατόνι, τορτελίνια κτλ
Αλάτι
Νερό
Ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτελέστε εν ψυχρώ:
  1. Γεμίζουμε τα 3/4 μιας μεγάλης κατσαρόλας με νερό
  2. Ανάβουμε το μάτι στο 9 και κλείνουμε το καπάκι.
  3. Μόλις βράσει (θα αρχίσει να χτυπιέται το καπάκι) ρίχνουμε αρκετό αλάτι. Περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
  4. Ρίχνουμε τα μακαρόνια
  5. Μετά απο 3 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  6. Περιμένουμε 7-15 λεπτά (διαβάστε την συσκευασία). Αν δεν λέει, μετά τα 7 λεπτά άρχισε να δοκιμάζεις ένα μακαρόνι να δεις πως είναι.
  7. Μόλις βράσουν τα σουρώνεις από το νερό στο τρυπητό σκεύος
  8. Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο και τα ανακατεύεις να πάει παντού για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου