Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ρύζι




Υλικά:
ρύζι
Αλάτι
Νερό

Εκτέλεστε εν ψυχρώ:
Για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου πάρε αυτό που είναι σε φακελάκια και είναι έτοιμο σε 10 λεπτά.

Αλλιώς:

Η αναλογία είναι η εξής:
1 κούπα ρύζι-2 νερό
Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και προαιρετικά ένα κύβο λαχανικών. Εάν βάλεις κύβο ρίξε πιο λίγο αλάτι.
Ανάβουμε το μάτι στο 9 και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει και να πιει το νερό μέχρι να κάνει τρύπες-φούσκες το ρύζι και να μην έχει νερό. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 5 λεπτά.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Συνοδεύεται με τριμμένο τυρί και γιαούρτι(προαιρετικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου