Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τηγανητές πατάτες














Υλικά:

Πατάτες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα




Εκτελέστε εν ψυχρώ:
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα.
  2. Τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στραγγίζουμε από τα νερά που ίσως έχουν πάνω τους μέσα στο σκεύος που ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια.
  3. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι ή σε μέτρια κατσαρόλα (Χρειάζεται τοσο ώστε  να καλύπτει σχεδόν τις πατάτες. Δεν θέλουμε να κολυμπάνε. Θέλουμε ίσα να τις καλύπτει. Ας εξέχουν οι άκρες)
  4. Ανάβουμε το μάτι στο 9
  5. Περιμένουμε 3 λεπτά περίπου να αρχίσει να καίει. Αν δεν ξέρουμε να υπολογίσουμε τότε ρίχνουμε μεσα μια πατάτα (απο αυτές που έχουμε καθαρίσει) και περιμένουμε να ακούσουμε πότε θα αρχίσει να τσιτσιρίζει.
  6. Ρίχνουμε μέσα όλες τις πατάτες. Μετά απο περίπου 4 λεπτά τις γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα τηγανισμένης πατάτας.
  7. Στρώνουμε χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και τις βάζουμε πάνω να ρουφήξει το περιττό λάδι.
  8. Αλατίζουμε και προαιρετικά ρίχνουμε ρίγανη.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι που καίει. Δεν ρίχνουμε μέσα νερό γιατί θα αρχίσει το λάδι να πετιέται πάνω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου