Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Βόμβες φράουλας

 



Υλικά:
300γρ (2 κούπες) αλεύρι
1 αυγό
45γρ (1/4 κούπας) ζάχαρη
πρέζα αλάτι
7γρ ξηρή μαγιά (ένα φακελάκι)
140 ml (3/5 κούπας) ζεστό γάλα
40 γρ. (1/4 κούπας) μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
Για το γέμισμα:
Σαντιγί
Φράουλες, ψιλοκομμένες ή το φρούτο της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το γάλα μέχρι να διαλυθούν.
Βήμα 2: Χτύπαμε το αυγό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη.
Βήμα3: Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο στη ζύμη.
Βήμα4: Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη, σκεπάστε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Βήμα 5: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και το καθένα το κάνουμε μπάλα. Καλύψτε και αφήστε να φουσκώσει ξανά 30 λεπτά.
Βήμα6:πατήστε  λίγο την κάθε μπάλα και ξαναπλάστε την σε μπάλα. Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά.
Βήμα7: Τηγανίζουμε τις μπάλες σε καυτό λάδι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα8: Όταν κρυώσει το κόβουμε στη μέση κατά μήκος, σαν ψωμάκι μπέργκερ.
Βήμα9: Γεμίζουμε το μισό με σαντιγί και ψιλοκομμένες φράουλες, κλείνουμε με τις άλλο μισό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου