Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ρόλερ (της Θεώνης)







Φτιάχνουμε μια ζύμη με: 
ένα ένα κιλό αλεύρι γ.ο.χ.και 
200 γρ φαρίνα, 
2 ασπράδια,
μια βανιλινη,
ένα ποτήρι ζάχαρη,
ένα ποτήρι λάδι,
μισό ποτήρι βούτυρο,
μισό ποτήρι γάλα και 
τρεις κουταλιές γιαούρτι .


χτυπάμε καλά για δέκα λεπτά στο μίξερ και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα.επειτα το χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε φυλλο και πάνω στο φύλλο απλώνουμε Μερέντα η μαρμελάδα.( Η παραδοσιακή συνταγή είναι με μαρμελάδα σύκο) και τα ρολαρουμε..τα αλοιφουμε με τους κρόκους των αβγών που χρησιμοποιήσαμε και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 180 για περίπου 40 λεπτά.αφου κρυώσουν τα κόβουμε και τα πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου