Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Σοκολατόπιτα (της Χριστίνας Γεωργιοπούλου)






Υλικα:
360 γρ μπισκότα oreo με κρεμα η άλλη μάρκα μποσκοτα,
300 γρ γάλα φρεσκο, 
20 γρ μπέικεν πάουντερ .
Προαιρετικά Για το γλάσο 200 γρ κουβερτούρα+100 γρ.φρεσκο γάλα ζεστό.

Εκτελεση:
Παίρνουμε μια φόρμα 20 - 22 εκατοστά!! Υλικά 360 γρ μπισκότα oreo 300 γρ γάλα 20 γρ μπέικεν πάουντερ Προαιρετικά Για το γλάσο 200 γρ κουβερτούρα+100 γρ ζεστό γάλα Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας 2,5 πακέτα μπισκότα oreo.Διαχωρίζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ από το μπισκότο σε ένα άλλο μπολ.Συνεχίζουμε θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη το μπισκότο.Αφού το θρυμματίσουμε πολύ καλά για να μην έχει κομμάτια το ρίχνουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την λευκή κρέμα που είχαμε διαχωρίσει από τα μπισκότα.Επειδή το μείγμα είναι λίγο πιο σφιχτό από ότι το θέλουμε συμπληρώνουμε ακόμη 50 γρ γάλα.(Συνολικά το γάλα να ναι 300 γρ).Έπειτα ρίχνουμε και το μπέικεν συνεχίζοντας το ανακάτεμα.Σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ.αφού την έχουμε αλείψει καλά με ηλιέλαιο κόβουμε κομμάτια λαδόκολλας για να μην μας κολλήσει το κέικ.Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά στους 160 c.Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.Έπειτα βγάζουμε την λαδόκολλα πάνω κάτω από το κέικ.Μπορούμε να το φάμε και έτσι η προαιρετικά να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να το πασπαλίσουμε με οτι εσεις επιθυμείτε απο πανω Οπως και να το στολίσουμε με γλάσο ή χωρίς είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ εγώ έβαλα από πάνω και σταγόνες λευκής σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Χριστίνα Γεωργιοπούλου:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου