Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Μπουγάτσα (της Θεώνης)




Υλικά:
1.5 λίτρο γάλα
200γρ ζάχαρη
200γρ σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα λεμόνι
2 βανίλιες
210γρ βούτυρο
Φύλλα κρούστας
Ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε 1.5 λίτρο γάλα ,200 γρ ζάχαρη,200 γρ σιμιγδάλι ψιλο,ξύσμα από ένα λεμόνι και 2 βανιλιες,ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά και ρίχνουμε αφού το σβήσουμε 60 γρ βουτυρο και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη για να κρυώσει..μέχρι να γίνει αυτό ...παίρνουμε ενα πακετο φύλλο κρούστας  και 150 γρ λιωμένο βούτυρο και βουτυρωνουμε ένα ένα τα φύλλα και στρώνουμε τα πρώτα 5 στην κατω επιφάνεια.του ταψιού,ρίχνουμε την κρέμα μας και από πάνω βαζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμενα..ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά στον αέρα στους 180. Και την σερβίρουμε πασπαλισμενη με.ζαχαρη και κανέλα..

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Θεώνη:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου